A Balaton északi partján, Badacsony és Révfülöp községek között félúton fekvő Ábrahámhegy a tó egyik legkedveltebb fürdőhelye. Egyrészt, mert az üdülőhelyet félkör alakban hegyek zárják el a szelektől, másrészt pedig a falut átszelő Burnót-patak apró homokszemcsés hordaléka homokfövenyt alakított ki a strand területén. A hegyekkel övezett festői környezet kiváló helyet ígér a csendet, nyugalmat kívánó nyaralóknak.

Ábrahámhegy a strandolás mellett egyéb pihenési, szórakozási lehetőségeket is biztosít vendégeink részére.

Szállásunktól 5 percre található a helyi füves focipálya, mellette árnyékos, zárt fajátszótér, ahol kis vendégeink is biztonságban játszhatnak. A faluban lehetőség van teniszpálya bérlésére és oktatásra is. Az állomás mellett található Opus Utazási Irodában vendégeink kerékpárt bérelhetnek, hogy azzal kalandozzák be a környéket.

A 900 méterre található strand kényelmes 15 perces sétával elérhető, autós megközelítés esetén az előtte található parkoló ingyen a látogatók rendelkezésére áll. Az ábrahámhegyi strand híresen szép és gondozott, színvonalas büfékkel, több játszótérrel, selymes homokos partszakasszal, a gyermekek részére homokos sekély pancsolóval, árnyékolókkal. Többféle lehetőség nyílik sportolásra is: focipálya, kosárpálya, pingpong, strandröplabda, lábtengó, vízi játékok (röplabdaháló és kosár), vizibicikli- és csónakbérlés.

A Szilvádi-hegyen található bognármúzeum gazdag bognár, szőlészeti, borászati anyagával varázsolja el a látogatókat. Az odavezető gyalogút során gyönyörű kilátás tárul a kirándulók szeme elé Ábrahámhegyre és a Balatonra.

A faluban 3 kápolna található, a Szent Iván kápolna, a Szent László kápolna és a Fülöp Jakab kápolna.

Érdemes felkeresni az erdőben megbújó középkori pálos kolostor romjait is a Klastrom-völgy feletti erdős dombon.